مقدمه
انواع مختلفی از توریهای فلزی در صنایع مختلف تولید و عرضه میشوند. این توریها هر کدام دارای ویژگیهای منحصربفردی هستند و یکسری ویژگیهای یکسان دارند.
این توری برخلاف اسمش تنها برای ساخت قفس مرغ کاربرد ندارد؛ بلکه کاربردهای زیادی در صنایع ساختمانی و سایر صنایع وابسته دارد. این توری در کشور خودمان تولید شده و برای خرید آن نیاز به پرداخت هزینههای زیادی نیست.
فنس مرغی یا توری مرغی یکی از پرکاربردترین محصولات فلزی است که برای نخستینبار توسط یک آهنگر اهل کشور ایتالیا اختراع و تولید گردید.
فنس مرغی یا توری مرغی ساختاری فلزی و شبکهای دارد که از سیمهای مفتول نازک طراحی شدهاست. فنس مرغی در ضخامتهای مختلف عرضه میشود و خاصیت اصلی آن این است که مقاومت بالا و وزن کمی دارد.
ضمن این که به دو روش گالوانیزه گرم و گالوانیزه سرد تولید میشود و هرکدام از آنها دارای کیفیت متفاوتی هستند.
توری مرغی چیست؟
توری مرغی، نوعی توری شبیه توری فرنگی است که بافتی بسیار ظریف، منظم و دقیق دارد. این نوع محصول دارای سوراخهای منظم شش ضلعی است که به آنها چشمه گفته می شود. مفتولی که این محصول از آن تهیه میشود، معمولاً بین ۰٫۴ تا ۰٫۷ میلیمتر ضخامت دارد.
این محصول از مفتول گالوانیزه تهیه میشود و در دو نوع گالوانیزه گرم یا سرد مورد استفاده قرار میگیرد. توریهای تولید شده در ایران اکثراً از فلز گالوانیزه گرم و توریهای تولید خارج از ایران از فلز گالوانیزه سرد است که معمولاً از کشور چین تهیه میشوند.
این توری لانه زنبوری (۶ضلعی) را در گذشته بصورت دستی میبافتند؛ اما امروزه با تولید دستگاههای پیشرفته برای تولید این محصول بافتهای منظم و دقیقی را اجرا میکنند.
این دستگاه دارای دو بخش اتوماتیک و دستی می باشد. برخی از دستگاههای بافت توری مرغی در ایران به روش مهندسی معکوس تولید شده و نیاز ما کمکم از کشورهای دیگر برطرف میکنند.
شیوه تولید توری مرغی چگونه است؟
در روش اول که خودکار و ماشینی است؛ فنس مرغی در واقع مفتول فلزی در داخل یک دستگاه قرار گرفته و روکش دهی خواهد شد. پس از آن مفتول روکشدار وارد بخش حصار بافی میگردد.
درنهایت مفتولها به هم پیچخورده و قالب لوزی شکل میگیرد. این ساختار که در واقع چشمههای روی فنس مرغی است در ابتدا و انتهای کار باید بهطور کامل پیچ شود. درصورتیکه اینگونه نباشد گوشههای فنس مرغی باز میشود.
همینطور در روش دوم که بهصورت دستی انجام میشود فرایند توسط دو اپراتور انجام خواهد شد و به این صورت است که سیم مفتول گالوانیزه را آنقدر بهدور هم میپیچند تا دور قالب شکل بگیرد.
ضمن این که سپس در مرحله بعدی ساخت توری مرغی دو فرد با پیچ گوشتی آن را به هم میبافند و در نهایت آماده و به شکل رول شده قابلاستفاده و برش خواهد بود.
کاربرد توری مرغی
انواع تولیدکننده توری مرغی در بازار آن را برای کاربردهای ساخت انواع ستونها، ایزوگام کاری، گچکاری و همینطور برای ساخت سقف در بازار ارائه میکنند. البته این کاربرد بیش از چیزی است که تصورش را میکنید.
در میدانهای نظامی و ساختمانهای خاص توری مرغی را میتوان بهعنوان یک فنس نیز مورداستفاده قرارداد. ضمن این که در بسیاری از عملیات عمرانی از این متریال برای یکپارچهسازی استفاده میشود.
کاربرد عمومی توری مرغی
رایجترین کاربرد این محصول در حصارکشی برای لانههای حیوانات کوچک و نیز مراقبت از گیاهان است. این محصول به دلیل بافت شبکه ای که دارد، از قدرت و دوام زیادی برخوردار است.
از طرفی، اگر قسمتی از آن دچار خرابی و پارگی شود، بر قسمتهای دیگر تأثیر گذار نیست و موجب پارگی در دیگر قسمتها نمیشود و مقاومت و استحکام خود را حفظ میکند.
کاربرد توری مرغی در سقف
در سقفهای شیروانی یا سولهها، برای ایجاد عایقهای صوتی، حرارتی و برودتی از پشم شیشه استفاده میکنیم. برای محکم متصل کردن پشم شیشه به سقف، باید از وسیله ای استفاده کرد که دوام و مقاومت بالایی داشته باشد و به مرور زمان دچار خوردگی و زنگ زدگی نشود. بهترین گزینه برای این کار توری مرغی گالوانیزه میباشد که مقاومت بالایی در مقابل خوردگی و زنگ زدگی دارد.
کاربرد توری مرغی در گچ کاری و دور ستونها
در هنگام گچ کاری، باعث بالا بردن مقاومت و ریخته نشدن گچ شده و از ترک خوردن آن جلوگیری میکند. در ستونها، این محصول به عنوان نگهدارنده و محافظ و مقاومسازی ستون استفاده میشود.
کاربرد توری مرغی زیرسازی کاشی
استفاده از این محصول در آماده کردن زیر سازی، برای نصب کاشی باعث یکنواخت شدن و استحکام بیشتر ملات میشود.
کاربرد توری مرغی در ایزوگام
نصب سرامیک یا کاشی، بهطور مستقیم روی ایزوگام قابل اجرا نیست، به همین دلیل قبل از نصب کاشی یا سرامیک، روی ایزوگام را با استفاده از یک لایه سیمان پوشش میدهند.
برای افزایش میزان چسبندگی و یکنواختی سیمان، نصاب از توریهای پلیمری یا توری مرغی استفاده میکند تا عایق روی ایزوگام یا سیمان، پایدار و یکپارچه شود.
وجود مواد ناخالص باعث خشک شدن زودرس توری، ترکیدن و خرد شدن آن در فاصله زمانی کوتاه به ویژه موقع استفاده از آن برای بستن به داربست میشود.
محاسبه قیمت توری مرغی
قیمت توری مرغی بر اساس عوامل زیادی ممکن است تغییر کند. اول از همه قیمت این محصول به ورق گالوانیزه بستگی دارد. در ایران ورق گالوانیزه بر اساس نوسان ارز تعیین قیمت میشود؛
بنابراین زمانی که قیمت ورق گالوانیزه نوسان پیدا کند، قیمت مفتول گالوانیزه نیز به طبع تغییر میکند. با توجه به ضخامت مفتولی که در توری مرغی استفاده شده ، قیمت این توری تعیین میشود.
شرکت های معتبری در ایران هستند که به تولید و عرضه توری مرغی می پردازند. پیشنهاد می کنیم با شماره تلفن ۶۶۷۰۰۹۱۴-۰۲۱ جهت استعلام قیمت لحظه ای ارتباط برقرار نمایید.